Valet har fallit på rätt personer

 

Genom åren har Macke Broberg, Pelle Viberg och Hasse P, jag och säkert många fler fastnat där. I diskussionerna om hur Visby IBK´s Allstarfemma skulle se ut om skulle plocka ut de bästa spelarna från varje årgång och uppställning. Diskussionerna har aldrig kommit i mål.

Det är så många spelare och så många minnen. I våra diskussioner har namn efter namn kommit upp. Inhemska legender som Bröderna Ringwall, Robban Larsson,
Fredda Larsson och Tobbe Dahlström. Stjärnimporter som Wahman, Bäckström, Eskelinen och Läckan.
Man får inte glömma de två Andersson (Johan och Micke), Jocke (Jönsson som han hette då),
Hampus Dargren eller för tidigt bortgångne Tobias Wendelstig.
 
Vi som följt Visby IBK under alla år kan hålla på att rabbla namn ett tag till men oavsett hur länge
man rabblar så kommer det ändå alltid vara två namn som sticker ut. Jag har själv inte varit med i diskussioner runt Visby IBK´s Hall of fame men jag skriver under på att valet fallit på de rätta två personerna Micke Järlö och Christian Nilsson sticker ut och det är
helt rätt att de blir de två första i Visby IBK´s egna Hall of fame.

 

#7 Micke Järlo

Järlö såg inte ut som en innebandyspelare, han var inte speciellt snabb och jag har nog aldrig sett honom avlossat ett stilrent innebandyskott. Jag vet att när det begav såg så var det många motståndarbackar som inte blev speciellt skrämda när de spanade på den omtalade Järlö på uppvärmingen. Järlö gjorde sen sina 2-3 mål och efter slutsignalen stod samma backar och undrade vad som hänt. Järlö kunde verkligen göra mål utan att det var en målchans. Jag tittade tillbaka i lite gamla referat som jag skrivit och Järlös mål fick ofta den här bekrivningen. Bollen hamnade i närheten av Järlö, han viftade till med klubban och så var bollen i mål!
 
 
 
 

#9 Chrille Nilsson

Nilsson var väl i mångt och mycket motpolen till Micke Järlö. Han kom som en virvelvind, han syntes och han hördes. Hans fruktade skott gav honom smeknamnet ”Bom-Bom” och han blev en riktigt publikfriare med sina ständigt utvecklade målgester och andra spektakel gjorde att han var favorit hos de flesta som höll på IBK. Han kämpade, rev och slet i varje byte och var ofta en retsticka vilket gjorde han inte alltid lika omtyckt av motståndarna.
 
 

Micke och Crille var olika som spelare men hjärtat och betydelsen de har haft för Visby IBK är mycket stort och det är fantastiskt att just de två blir de första att kliva in i Hall of fame.

 
 
Mattias Ahlgren
 

 

 

MISSA INTE HYLLNINGEN I SÖDERVÄRN

BOKA BILJETTER HÄR